In 1970 is Han inmiddels al zijn eigen bedrijf gestart. Hij heeft het Garagebedrijf van Van Anrooy overgenomen en repareert daar personenauto’s met een specialiteit voor Opel Kadett en BMW.

Naast de reparatie werkzaamheden besteedt hij zijn tijd ook aan het ontwikkelen van de Super Vee. Deze klasse beschikt over zwaardere motoren (1600cc met dubbele Webers) en er kan meer zelf ontwikkeld worden op gebied van wielophanging etc. Han biedt de HvB aan als bouwpakket voor nog geen HFL 9000,- .

Het eerste model heeft een ronde open neus (Bodywerk koopt Han in Engeland). De wigvorm heeft inmiddels zijn intrede gedaan  in de racerij en Han besluit de neus ook in die trend aan te passen. In de diashow zien we beide versies bodywork.

De auto wordt met ronde neus in Holiday Inn in Leiden gepresenteerd aan de pers.

 

 

 

Hieronder staan de enige kleurenfoto’s die er van deze auto zijn. Hierop zien we ook een mooi beeld van de garage . De motorcover was van plaatstaal bedekt met skai-achtig materiaal (door Han toupet genoemd). In totaal zijn er 2 , verkorte, Super Vee’s geproduceerd. Beide auto’s zijn ingezet voor slalom wedstrijden en hebben jarenlang deze klasse gedomineerd.

 

 

 

TEAM WIMEDO

 

Han van der Blij heeft 2 Super Vee’s gebouwd die nooit in de klasse hebben geracet. Beide zijn ze terecht gekomen in het Nederlandse slalom circuit. De auto’s werden in lengte gekort om zo wendbaarder te worden. Ze waren beide een succes en wonnen alles wat los en vast zat.

Zie hieronder het verhaal dat Werner Schoemaker (een van de bezitters van zo’n  HvB SV) mij stuurde over zijn ervaringen:

 

Goedemiddag Hans vd Blij,

 

Je vader heeft in 1972 een rollend super v frame voor mij gebouwd, welk ik zelf daarna voorzien heb van een DKW F102 motor met daaraan een DKW F12 bak  welke afkomstig was uit de ex auto van Maarten Jonker toen der tijd Racing team Holland.

Ik heb met deze formule auto  samen met mijn vrouw Agna altijd autoslalom gereden.

Ik ben naderhand over gestapt op een Spiess NSU en heb de HVB in 1982 aan een Duitser verkocht , die heeft er naderhand een V6 Renault motor ingebouwd.

Daarna ben ik hem uit het oog verloren.

We hebben altijd veel plezier aan deze auto beleefd

Ik zag ook nog dat ik een AUTO-VISIE blad heb van met een artikel genaamd”” Dromen zijn bedrog””  met een foto van een klein jongetje (ongeveer 6 jaar oud) in een super v met vader Han

 

 

 

 

At Reitsma stuurde de volgende email met deze foto (zie links):

 

 

Beste Hans.

Ik kwam toevallig op je website terecht en las daar dat er twee super vee's voor slalom werden gebruikt. De eerste heb ik van je vader gekocht. Die is zo bij de slalom terecht gekomen niet ingekort. Er zat toen een vierkante neus op en de neus was te lang voor slalom. Die werd ingekort voor een ronde. Ben er volgens mij 9 maal achter elkaar NL kampioen mee geworden.

Hierbij een foto uit die tijd.

Groet, At”

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 HVB Racingcars