Op deze pagina laten we nog bestaande HvB’s zien. We hopen door de site en de facebookpagina mensen te bereiken die nog een HvB in bezit hebben of er een weten te staan. Op deze manier hopen we de historie van de auto te achterhalen. Helaas zijn veel oudere race auto’s omgebouwd voor autocross en daardoor versneld op de schroothoop beland

 

HvB Formule Vee

Deze schitterend gerestaureerde/geconserveerde HvB is in bezit van een Duitse liefhebber. De auto wordt regelmatig ingezet voor races.

Hier vind je meer info over deze “beauty”.

 

HvB FV

Deze auto was van Gijs van Beusekom en zou nog in actie moeten zijn. Hij is immers een aantal jaren geleden verkocht door Gijs, dus historisch besef zou aanwezig moeten zijn bij nieuwe/huidige  eigenaar.

Inmiddels weten we  veel meer over deze auto. Kijk hier voor meer informatie.

 

HvB BMW

Deze foto hebben we recentelijk ontvangen. Onder dit puin staat een HvB/BMW met een Franse motor ingebouwd. De eigenaar heeft meerdere  antieke auto’s. De auto is uitgegraven en werd onlangs op een bijeenkomst van Panhard enthousiasten gepresenteerd.

HvB Racing Cars heeft de hele geschiedenis van de auto opgetekend, lees hier meer>>>>>

 

                       

 

HVB GT

In het archief van Han van der Blij zat een kerstkaart van de huidige eigenaar. Bij navraag bleek deze man een verzamelaar te zijn van allerlei auto’s.

Hij heeft de HvB GT gekocht van een man uit Den Haag. Deze had de auto met de kwast een ander kleur gegeven.

De positie van de motor in het midden van de auto (merk nog onbekend). De bak is van Hewland. lees hier meer>>>>>

 

 

 

HvB Formule Vee

Deze Vee is ongeveer 10 jaar geleden uit de restauratie gekomen. Het frame is bij een sloper gekocht en daarna aan de hand van foto’s herbouwd. De body is niet de originele, dit was 1 van de moeilijkste delen om te reproduceren.

De auto was aanwezig op het feest van Han toen hij 75 jaar werd

 

 

HvB BMW  

Via een anonieme brom hebben we deze foto ontvangen van een HvB BMW in een redelijk erbarmelijke toestand.

Geen idee wanneer de foto is genomen en in welke staat de auto nu verkeerd. Wie heeft meer info???

 

HvB Formule Vee

Deze auto is gekocht van Jaap Luijendijk in 2002 door Hans van der Blij. Sinds die tijd heeft de auto in opslag gestaan en is er nog weinig mee gebeurd. “While we speak” is er een serieuze start met de restauratie gemaakt, hierover zal snel een update volgen

 

 

Citeria

Veel is er al geschreven over dit project. Han van der Blij is zelf ongeveer 40 jaar na dato met zijn zwager Norbert Wiesmeijer op bezoek gegaan bij de nieuwe eigenaar van de Citeria, die de auto in onberispelijke staat heeft gerestaureerd. Meer info vind je hier >>>>

 

 

 

HvB BMW (ex de Clippel (B))

In 2016 is de auto opgedoken in Belgie. De HvB was nog in goede staat en is door de huidige eigenaar nog verder gerestaureerd. Meer nieuws over deze auto vind je hier>>>>

 

HvB Formule Vee #1

In mei bericht gekregen dat de eerst HvB FV  was aangekocht door Toon Borré. Ook deze auto is in Belgie gevonden bij een handelaar.

Meer info vind je hier ->>>

 

Copyright © 2013 HVB Racingcars