Gevonden in de memoires van Han van der Blij:

“ Juli 1962 voor het eerst met mn vrouw op vakantie met een BMW 600. Op weg naar Valkenburg kwam ik Emiel Linders tegen. Hij was BMW dealer in Hoensbroek en race-fanaat. Hij vroeg me om naar Limburg te komen om een racewagen te bouwen op basis van een BMW 700. Na veel wikken en wegen heb ik ja gezegd. Dit alles zou 6 maanden duren.
In Zwijndrecht bij van Leeuwen had ik naadloze precisie pijp besteld. De onderdelen van BMW 700 in Aken bij een dealer besteld (goedkoper). Linders had al voor een 700cc BMW sportmotor gezorgd met bak ( hierin zat een korte 4e versnelling). In Den Haag heb ik het versnellingsbak-cardan huis van een aluminium flensgedeelte laten voorzien bij een draaier.
Na 5 maanden was de auto klaar voor zijn eerste race (12 mei 1963) op Zandvoort. Op de zaterdag was de auto geen gulden waard (Limburgs accent met zachte g. Nadat we sporing achter iets hadden bijgesteld en het roll-centre achter- en voor naar beneden hadden gebracht, ging het wel goed. We draaiden 2.01 minuut op het oude circuit van Zandvoort!!! WE WONNEN ONZE DEBUUT RACE!!!

 

Tot zover Han van der Blij’s commentaar

 

Copyright © 2013 HVB Racingcars