In Delft zijn tussen 1963 en 1968 in totaal 12 HvB formule Vee’s gemaakt. Een deel (4 stuks) als gereed product en 8 als bouwpakket aan Duitsland geleverd (van Dijk).

De productie van de Vee’s vond plaats bij het bedrijf Allas aan de Rotterdamseweg 312 in Delft. Eigenaar toen was de heer van de Stelt.

Op dit moment zijn er nog 4 van (zie Lost and Found).

 

Deze HvB heeft gereden onder de kleuren van Sir Irish Moss Brut , die natuurlijk ook de sponsor destijds was. Wie in de jaren 60 in deze auto heeft gereden  is tot op heden niet bekend. Henk Hazelaar is op zoek naar alle rijders van HvB’s dus hier zal binnenkort meer bekend worden.

 

 

 

  

 

  

   

 

 

 De auto is toen door Willem Hoos gekocht. Hieronder zijn verhaal:

“Ik kon niet goed slapen en ben op een zaterdag ochtend om 5 uur opgestaan. Toen viel de krant op de deurmat.

Die ben ik gaan lezen. Mijn oog viel op een advertentie "racewagen te koop". Ik heb die man, een keuterboer, toen gebeld en afgesproken dat hij hem niet zou verkopen voordat ik er was.

Ik ben gaan douchen en ontbijten en om half zeven weggereden. Hij woonde ergens vlak naast Amersfoort. Ik was er om 8 uur 's-morgens.

Toen ik de auto zag was ik direct verkocht. Ik herkende de Sir Irish Mos stickers direct en wist dat dit een bekende auto was.

De auto had gereden in het Stichtse Racing Team beter bekend onder de naam SRT. Waarschijnlijk ook een paar jaar voor het DNRT.

Ik heb de auto in een aanhanger geladen zoals je ziet op de foto's en mee naar huis genomen. Dit was allemaal ergens in 1984.

De weken nadat ik de auto gekocht heb ben ik vrijwel dagelijks gebeld door Jaap Luijendijk. Hij moest en zou die auto hebben. Hij had mijn telefoonnummer van die boer gekregen. Maar ik was dolgelukkig met de HVB.

Ik heb hem dan ook niet verkocht. Jaren later pas. Ik had in diezelfde tijd ook een Beach en een Formcar Porsche. Die heb ik eerst gerestaureerd.

Die Beach heb ik toen wel aan Jaap verkocht.

 Wilo Morsink was een verstokte Formule Vee rijder. Met hem heb ik de HVB geruild tegen een ongerestaureerde Brabham formule 3.

Daarna ben ik het spoor van de HVB kwijtgeraakt.”

 

 

 

In 1995 heb ik met m’n vader en m’n oudste zoon een bezoek gebracht aan Willem Hoos. De HvB stond in een garage in Wassenaar met Jaquars en Ferrari’s  van de eigenaar van Gerése  uit Den Haag. Hoewel niet 100% origineel zag de auto er strijdbaar uit.

 

 In 2002 werd ik weer met de auto geconfronteerd. Jaap Luijendijk stuurde me een email waarin hij vroeg of ik interesse had in een HvB. Samen met m’n vader ben ik toen naar hem toe gegaan en heb de auto gekocht.

Het was mooi om toen deze 2 nestors van de Nederlandse autorace  scene samen te zien.

 

De auto is toen een tijd gestald en later overgebracht naar het hoge noorden  voor de eerste poging tot restauratie. Dit was geen succes. In totaal heeft men 4 jaar nodig gehad en vele euro’s  om de auto nog niet voor 30% te restaureren.  

In 2016 is gekozen voor een professionele restauratie. Garage Ralph van den Berg  gaat de HvB weer in de originele toestand terugbrengen.

 

We zullen jullie via facebook en de site van zowel Ralph van den Berg als HvB racing cars op de hoogte houden.

 

Tot snel weer

 

Copyright © 2013 HVB Racingcars