Na het HVB LAC avontuur begon Han aan de ontwikkeling van een nieuwe monoposto voor de raceklasse Formule Libre/Specials. Onder naam HVB Racing Car Productions ging hij van start bij van Anrooy in Den Haag. Van Anrooy zelf zou de verkoop van de auto’s voor zijn rekening nemen.

De basis was een buizenframe van ronde pijp (naadloos) met uiteraard onafhankelijke wielophangingen voorzien van de beroemde KONI dempers. De krachtbron werd in eerste instantie weer een BMW 700 cc motor uit de coupe versie. De bedoeling was om deze auto’s in serie te gaan maken en als bouwpakket aan te bieden. De krachtbron kon de koper zelf aangeven. Ben Huisman heeft zo’n auto gekocht voor het SRT en 2 zijn er naar België gegaan (de Clippel).

Belangrijk te vermelden is dat er een test is geweest met een variomatic bak vanuit DAF als test. Hierna is DAF zijn eigen project gestart in de formule 3.

Leuk te vermelden is dat Toine Hezemans in deze auto, onder een pseudoniem, zijn race-debuut heeft gemaakt tijdens de Heuvelklim in Vaals. Hij won toen direct in zijn klasse. De medaille hiervoor heeft hij aan Han gegeven.

OP 30 april deden 3 HvB’s mee met het defilé voor koningin Juliana in 1965: SRT/Huisman, AAS/?, ms.van Anrooy. Het moment van landelijke bekendheid
In totaal zijn er 7 van deze auto’s geproduceerd. Op dit moment is er 1 gelokaliseerd.

 

Kijk voor meer foto’s van deze auto’s in het foto-album.

Copyright © 2013 HVB Racingcars