Han van der Blij had een enorme passie voor alles wat een motor had. Tegelijkertijd bewonderde  hij de beroemde constructeurs van formule 1 auto’s als Colin Chapman en Enzo Ferrari. Zijn grootste droom was het om eens een formule 1 auto te bouwen die zijn naam droeg: HvB.

Op weg naar deze droom heeft hij een groot aantal één- en tweezitters gebouwd voor diverse raceklassen als Formule Vee en Super Vee en Formule Libre. In totaal heeft Han 35 (race-) auto’s geproduceerd in zijn leven. Hij werd daarbij vaak geholpen door zijn broer Wim en zwager Norbert Wiesmeier
In die tijd hebben ook veel (nu) beroemde coureurs in HvB’s gereden als
Ben Pon, Gijs van Lennep, Toine Hezemans en Ben Huisman.
Met deze site geven we een overzicht van een groot aantal aspecten rondom HvB racing
cars.

 

Formule libre

De een-zitters die toen nog in vrije klassen meereden en succesvol waren in races en heuvelklims. Toine Hezemans maakte hier zijn debuut mee

Formule Vee

De klasse waarin Han de meeste exemplaren heeft geproduceerd in een fabriek in Delft.

 

 Restauratie HvB FV

Hans van der Blij (zoon van) hoopt spoedig de gerestaureerd HvB formule Vee te presenteren. Het verhaal van deze Vee vind je hier.

 

 

 

 

 

 Uiteraard komen nog een groot aantal andere onderwerpen aanbod. Veel nooit gepubliceerde foto’s en artikelen uit zijn archief worden in de loop van de tijd op de site geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 HVB Racingcars