In 1965 werd een rollend HvB chassis met carrosserie door Han van der Blij geleverd aan de DAF dealer Jongerius in Zoetermeer.  Deze bouwde hier de motor en variomatic van een DAF in. De auto werd gebruikt door AAS (Amateur Auto Sport) om talent op te leiden in het racen van één-zitters: “Racen met riemen”

 

 

Voor meer foto’s van de HvB DAF Variomatic klik hier

 

 

In deze HvB maakte Reinder Zwolsman zijn eerste kennismaking met de racerij. Destijds gold hij als een talent (weet niet of dit van familie was van …). De motor was niet getuned en haalde een top van 140 km/u. DAF zou later ook deze motor nog onder handen nemen. De auto had een grijze body met 2 oranje lengte strepen 

Dit hele project heeft Han van der Blij veel publiciteit opgeleverd.

 

 Voor meer foto’s van de HvB DAF Variomatic klik hier

 

 

In 1970 heeft Rob van Boom de auto gekocht zonder motor en bak. Hij bouwde hier een Panhard motor met bak in en spoot de auto racing green met gouden lengte strepen. Zoals op de foto.

 

 

Meer foto’s van De HvB Panhard vind je hier

 

 

Rob van Boom reed veel wedstrijden met de auto op Zandvoort, Spa Francorchamps en op Welschap in de monoposto klasse tot 1000cc. Hij modificeerde de auto door Triumph Spitfire schijfremmen en fusee’s te monteren aan de voorkant. De motorbedekking is verdwenen in de loop der jaren.

De Franse motor was aanleiding om de auto French Blue te spuiten.

In 1975 heeft Rob de auto in z´n schuur geparkeerd en nooit meer naar gekeken.

 Meer foto’s van De HvB Panhard vind je hier

 

 

 

 Peter Drijver van de Panhard club heeft Rob van Boom gesproken en gevraagd de auto op een Panhard meeting te presenteren. Rob heeft de auto “uitgegraven” en op 18 mei 2013 in Brummen gepresenteerd. Rob gaat de auto weer rijklaar maken binnenkort.

 

Veel foto’s van de presentatie op 18 mei van de HvB PanhardBarn Find” op  vind je in dit album

 

 

 

 

 

Copyright © 2013 HVB Racingcars