In Delft zijn tussen 1963 en 1968 in totaal 12 HvB formule Vee’s gemaakt. Een deel (4 stuks) als gereed product en 8 als bouwpakket aan Duitsland geleverd (van Dijk).

De productie van de Vee’s vond plaats bij het bedrijf Allas aan de Rotterdamseweg 312 in Delft. Eigenaar toen was de heer van de Stelt.

Op dit moment zijn er nog 4 van (zie Lost and Found).

 

De formule Vee waar het hier om gaat is nu in bezit van

Deze auto is afgeleverd rond 1965 en heeft eigenlijk dienst gedaan als demonstratie auto. Op de foto’s hiernaas zit een jonge Gijs van Lennep in de auto die op Zandvoort de eerste testritten met de auto ging rijden. De man met blazer en lichte coltrui aan, is Ben van Marken. Ben was een goede vriend van Han van der Blij en had als manager van Racing Team Holland (RTH) geregeld dat Gijs ging rijden in de HvB. Links van Ben staat zijn dochter.

 

 

De auto was toen geheel in Dutch Racing Orange uitgevoerd. Deze auto is ook gebruikt voor de folder. Waarvan de cover staat afgebeeld op de vorige pagina.

 

 

 

  

 

  

   

 

 

 Na enige omzwervingen  is auto verkocht aan …… Inmiddels was de body blauw gespoten en het frame en ophanging goudkleurig.

 

 Gijs van Beusekom heeft in 1972 de auto voor een bedrag van 500 gulden overgenomen van een autohandelaar

Gijs heeft niet met de auto geraced maar veelal als showmodel gebruikt zoals hier voor een kledingwinkel in Brabant.

Recentelijk dook de auto weer op marktplaats. Bijna nog onveranderd ten opzichte van de stand waarop Gijs de auto had verkocht. De auto was jarenlang gestald geweest en de motor liep nog.

 

  

 

Inmiddels is de auto in Pijnacker beland bij Bart Schomaker. Via wetenschappelijk onderzoek is onomstotelijke vast komen te staan dat dit de eerder genoemde Vee is waar Gijs mee heeft gereden. Bij verwijdering van diverse laklagen zijn de kleuren blauw en daaronder nog oranje naar voren gekomen.

De nieuwe eigenaar gaat de auto geheel in originele staat brengen. Het plan is dat de auto volgend jaar op GOODWOOD REVIVAL zijn debuut gaan maken!!

 

To be continued

 

Copyright © 2013 HVB Racingcars